Ο άλλοτε παραμελημένος προαύλιος χώρος του Ναού αποκτά ένα νέο κοινωνικό ρόλο με τις προτεινόμενες ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές λειτουργίες, που υπαγορεύουν την αντίστοιχη σχεδιαστική προσέγγιση.
Ο προαύλιος χώρος του Ναού θα αποτελέσει σημαντικό σημείο συνάντησης των κατοίκων του όμορου οικισμού και παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής. Θα είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και σταδιακά να μετατραπεί σε εστία πολιτισμού διευρυμένης εμβέλειας.
ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Βόρεια του Ναού δημιουργείται ένα αμφιθέατρο. Γύρω από έναν ελεύθερο τετράγωνο χώρο διαστάσεων 12m Χ 12m οργανώνονται τρεις έως τέσσερις σειρές κερκίδων σε σχήμα Π. Η κλιμακωτή διαμόρφωση του χώρου και η αμφίπλευρη φύτευση - φράκτη συνεισφέρουν στην οπτική απομόνωση του χώρου από το άμεσο περιβάλλον και στην συγκέντρωση της προσοχής στα επί "σκηνής" τεκταινόμενα. Ο διαμορφωμένος ως αμφιθέατρο χώρος είναι σε θέση να υποδεχθεί διαφορετικές χρήσεις. Από χώρο παιχνιδιού σε καθημερινή βάση μπορεί να μετατραπεί σε χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων και παραστάσεων προσαρμοζόμενης στις ανάγκες χωρητικότητας.
Η μελέτη ανάπλασης αποβλέπει στην ενοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, στην βελτίωση των προσβάσεων και στην αναβάθμιση των συνθηκών υποδοχής των χρήσεων των επί μέρους περιοχών.
Ο προαύλιος χώρος οργανώνεται σε 3 βασικά επίπεδα:
- αμφιθέατρο - κεντρικός χώρος κερκίδων στη στάθμη του Ναού;
- μουσικός κήπος - υπερυψωμένος χώρος που περικλείει το παρεκκλήσι;
- νηπιακός κήπος - ενδιάμεσο επίπεδο στο δυτικό όριο του οικοπέδου
Το νέο σχεδιασμένο τοπίο θα είναι φιλικό προς τα παιδιά, θα ενθαρρύνει τις δραστηριότητές τους και θα διεγείρει την εφευρετικότητά τους με τις προβλεπόμενες κατασκευές. Η επικείμενη ανάπλαση του τοπίου θα δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να ανακαλύπτουν μόνα τους τον τρόπο με τον οποίο παίζουν και κινούνται και να δρουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα από τα γνώριμα στερεότυπα αντίληψης.